Walibi Rhône-Alpes deelt virtuele video nieuwe achtbaan Mahuka

Later dit jaar zal het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes een nieuwe achtbaan openen. De nieuwigheid krijgt de naam Mahuka en wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides. Onlangs bracht het park een 3D-Onride video naar buiten.

 

Met de komst van de nieuwe achtbaan Mahuka viert het Franse Walibi park Walibi Rhône-Alpes haar 45ste verjaardag. De nieuwste sensatie van het park zal Mahuka heten, wat “ontsnapping” betekent in het Hawaïaans. De attractie komt te liggen in het themagebied Exotic Island dat reeds in 2022 opende voor het publiek. We krijgen van het park al een virtuele blik op de rit en het gebied van de achtbaan.

 

 

Mahuka is een achtbaan van het type Hot Racer uit het assortiment van Intamin Amusement Rides. Het type kenmerkt zich door de track die bestaat uit één dikke rail waarop treintjes rijden en waarin de passagiers achter elkaar plaatsnemen.

Mahuka heeft een lengte van 600 meter en een hoogte van 18 meter. Tijdens de rit ervaar je twee lanceringen en drie inversies. De maximale snelheid bedraagt 67 km/u. Een ritje maken kan vanaf een lengte van 120 centimeter. De opening is gepland voor juni.

 

Bron en foto: Walibi Rhône-Alpes