Eerste testritten Nemesis Reborn gestart in Alton Towers

Het Britse pretpark Alton Towers publiceerde op sociale media enkele korte fragmenten van testritten op de vernieuwde achtbaan Nemesis Reborn. De attractie zal tijdens het komende seizoen openen voor het publiek. In de video zien we alvast hoe een treintje, gevuld met testpoppen, over het traject rijdt. Dankzij deze beelden kunnen we nu echt beginnen te genieten van wat komen zal.

 

Begin dit jaar kondigde het park al aan hoe de vernieuwde attractie zou gaan heten. De beruchte achtbaan Nemesis zal omgetoverd worden tot Nemesis Reborn. Nemesis opende voor het eerst in 1994 en het was meteen ook het derde Secret Weapon van Alton Towers. In 2024 kunnen bezoekers van Alton Towers zich voorbereiden op een ritje op de vernieuwde versie van Nemesis.

Alton Towers heeft te kampen met een hoogtebeperking. Attracties mogen er namelijk niet hoger zijn dan de boomlijn. Hierdoor behaalt Nemesis Reborn een hoogte van ‘slechts’ 13 meter boven de grond, maar de baan gaat ook nog eens 28,7 meter onder de grond, waardoor er een maximale daling is van 31,7 meter. De lengte van de track is 716 meter, en er wordt een maximale snelheid van 80,5 km/u bereikt. Tijdens het korte maar zeer intense ritje gaan passagiers vier keer over de kop en ze krijgen krachten van 3G te verwerken.

 

 

Bronnen: Alton Towers, YouTube