Testritten van start op Top Thrill 2 in Cedar Point

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point is volop bezig met de ombouw van haar achtbaan Top Thrill Dragster naar Top Thrill 2. Hiervoor werd een nieuwe spike gebouwd en werd de lancering verandert van een hydraulische naar een magnetische.

 

Cedar Point is begonnen met het testen van haar vernieuwde achtbaan Top Thrill 2, welke de opvolger is van Top Thrill Dragster. De oude Top Thrill Dragster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en kwam na een ongeval in augustus 2021 stil te staan in het park.

Voor de ombouw van de baan naar Top Thrill 2 wordt beroep gedaan op Zamperla, die de oude hydraulische lancering verving door een LSM lancering. Ook werd een nieuwe spike gebouwd en zal de nieuwe versie een triple launch kennen.

Dit wil zeggen dat de trein eerst tegen een snelheid van 119,1 km/u naar voor zal gelanceerd worden, tot op de heuvel. De trein zal niet over de tophat geraken en zal vervolgens achteruit terugrollen tot op de lanceerstrook. Hier krijgt deze een nieuwe boost en zal deze achteruit rijden aan een snelheid van 162,5 km/u tot op een metershoge nieuwe spike. Wanneer de trein opnieuw tot stilstand komt zal deze terug naar voor rijden, opnieuw langs de lanceerstrook en voor de derde en laatste keer gelanceerd worden. Deze keer wel hoog genoeg, zodat deze over de 128 meter hoge tophat zal geraken. Dit aan een snelheid van 193,1 km/u.

De eerste testritten vonden alvast plaats.

 

Bronnen: Cedar Point, G-Force Productions