Uitgetest: Wonder Woman: Flight of Courage – Six Flags Magic Mountain

In juli 2022 opende het Amerikaanse Six Flags Magic Mountain de spectaculaire coaster Wonder Woman: Flight of Courage. Waarom is deze baan spectaculair? Wel, dit betreft de zogenaamde Single Rail Coaster van het gerennomeerde Rocky Mountain Construction (RMC), onder meer gekend van Untamed in Walibi Holland. Met deze baan is echter géén hout gemoeid, enkel staal, in zijn meest extreme vorm geplooid!

 

Themeparkfreaks Matthieu en Isabel bezochten Six Flags Magic Mountain tijdens hun Amerikaanse trip en waren heel benieuwd naar deze baan, gezien dit type tot op heden nog niet te vinden is in Europa.

Het station is gebouwd in het Wonder Woman thema, met verschillende decoraties die naar de superheldin verwijzen. Echt speciaal zou ik het station niet noemen, Six Flags is nu eenmaal niet gekend om hun doorgedreven thematisatie.

Toen wij er waren reden er drie treintjes op de baan, en het park was door de hitte nochtans bijna uitgestorven. Een aangename verrassing: wanneer je in het station aankomt om in te stappen zie je dat de treintjes nooit stilstaan: aan een slakkengangetje bewegen ze voort in het station zodat je kan instappen zonder te moeten crossen. Tegen dat je zit sluit een medewerker de beugels en kan je vertrekken. We waren een beetje bevreesd voor de capaciteit, doordat je met een twaalftal personen achter elkaar zit is die capaciteit van de treintjes namelijk op het eerste zicht bedroevend. Maar deze procedure bij het instappen, en het feit dat er drie treinen constant reden zorgen ervoor dat de rijen nooit echt lang kunnen worden.

Eer je het weet zit je op de lifthill en bereik je 39 meter hoger de top. Wat volgt is een simpelweg waanzinnige rit die aan het begrip airtime een nieuwe betekenis heeft, en je door bochten sleurt waarvan je dacht dat het niet mogelijk is. Geen moment krijg je de kans om even uit te blazen. Deze baan ramt van de eerste meters tot de laatste rem met zo’n 95 km/u keihard door zijn parcours van 1000 meter. Indrukwekkend, doch zéér heftig!

Conclusie

Wonder Woman heeft ons omver geblazen, dit is een zeer intense baan die van zijn bezoekers een stevige maag eist. Wij hebben de baan twee keer achtereen gedaan, en dit was meer dan genoeg.

Het maakt blijkbaar ook een groot verschil waar je precies zit, helemaal vooraan valt de intensiteit nog mee, achteraan is het gevoel echt extreem. De schouderbeugels spannen trouwens ook niet 100 procent om je schouders, wat als gevolg heeft dat deze als eens van de schouders durven glijden door de extreme bochten. Gelukkig is er de heupbeugel die je op je plaats houdt.

 

Voor Six Flags is dit een topper, een bij de rest, want dit is een toppark.

We zijn blij dat we dit type baan binnenkort kunnen bewonderen in Walibi Holland, waar je een extreme èn een familiale versie zult terugvinden. Wij zullen zeker niet lang wachten om deze banen te testen zodra zij openen!