Sprookjesbos Valkenburg wil doorstart maken na faillissement

Het Nederlandse Sprookjesbos in Valkenburg ging onlangs failliet, maar de directie wilt graag dat het park toch een doorstart kan maken en niet verloren gaat. Hiervoor is men nu op zoek naar een overnemer. Er zouden al meerdere kandidaten zijn.

 

Eerder deze maand ging het Sprookjesbos in Valkenburg failliet, waarbij 29 personen meteen ook werkloos werden. De curator die aangesteld werd vertelt dat dit voornamelijk komt door de lage bezoekersaantallen en omwille van het slechte weer tijdens de zomer- en herfstvakantie. Tijdens het afgelopen jaar waren er vaak dagen dat het park slechts zo’n 100 bezoekers over de vloer kreeg, terwijl dat er gemiddeld 750 zijn.

Het park kwam in 2019 in handen van Sprookjesbos Exploitatie BV. Niet lang nadat deze uitbater het park in handen kreeg volgde al de eerste grote beproeving met de coronapandemie en de daarbij horende verplichte sluiting. Het park bleef wel investeren, maar in mei 2022 liep het met een van de investeringen flink mis. Een gondel van de nieuwe ballonmolen Calidius viel naar beneden, waarbij enkele gewonden vielen.

Momenteel moet alles van het park verkocht worden om de schuldenberg van 1,1 miljoen euro te betalen. De curator hoopt echter om het park en de BV als geheel te kunnen verkopen, waardoor een doorstart mogelijk is en het park dus niet verloren gaat.

 

Bron: 1Limburg

Foto: TPF