Ondanks verdubbeling in bezoekers is Lost Island Theme Park nog steeds niet winstgevend

Het gaat allesbehalve zoals de eigenaren van Lost Island Theme Park verwacht hadden. In het tweede openingsjaar kwamen er dan wel bijna dubbel zoveel bezoekers door de poorten dan in het eerste jaar, maar het park is nog verre van winstgevend te noemen. Iets wat de eigenaren niet verwacht hadden bij de bouw van het pretpark.

 

Lost Island Theme Park is een nieuw pretpark dat gebouwd werd door de eigenaren van het naastgelegen Lost Island Water Park. Het opende haar deuren op 18 juni 2022 in Waterloo in de Amerikaanse staat Iowa. Het pretpark was een investering van 100 miljoen dollar en beslaat een oppervlakte van 80,9 hectare.

 

Het park huisvest verschillende attracties waaronder 3 rollercoasters. Daarbij zijn een aantal oude bekenden met de gelanceerde looping coaster Kanonen uit Zweedse Liseberg die gebouwd werd door Intamin en nu door het leven gaat als Matugani. Ook Cobra uit voormalige Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction heeft hier een tweede leven gekregen. Dit is een Vekoma Suspended Looping Coaster die nu haar rondjes draait als Nopuko Air Coaster.

 

Dramatische bezoekersaantallen:

Ondanks de bezoekersaantallen dit jaar bijna verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar, is het attractiepark nog steeds niet winstgevend. In het openingsjaar waren de bezoekersaantallen heel erg ver onder de verwachtingen. Toen kwamen er slechts maar 26.425 gasten over de vloer, nog geen tiende van wat men verwacht had. Dit jaar deed het park beter met 46.013 gasten (twee weken voor het einde van het seizoen), bijna een verdubbeling van vorig jaar. Maar ook dit blijft dus ver onder de verwachtingen.

Lost Island Theme Park werd gebouwd om 7.500 gasten per dag te kunnen ontvangen. Maar tot nu toe was er op de beste dag slechts 1.400 personen aanwezig, toen bedroeg de langste wachttijd 8 minuten. In een interview dat afgenomen werd eind augustus verteld General Manager Eric Bertch dat hij hoopt dat dit jaar het laatste jaar was dat er zo weinig bezoekers waren. 

Voor volgend jaar zal ingezet worden op een grote reclamecampagne. Dat was iets dat het eerste jaar ontbrak omdat men toen nog niet zeker was wanneer het park juist ging kunnen openen. In het tweede jaar konden ook de populaire Yuta Falls flume ride (boomstammetjes) en Matugani launch coaster voor het eerst openen wat een groot succes was. Voor het derde jaar staat er een nieuwe carrousel op de planning.

 

Bron: wcfcourier

Foto: Blooloop