De winter staat dit jaar in het teken van de vriendelijkheid in Gardaland

Gardaland biedt deze winter een beleving die opgedragen wordt aan de emoties en woorden van de kinderen, die woordvoerders van de vriendelijkheid worden. Zo creëren ze de muur der vriendelijkheid.

 

Jonge gasten die het park bezoeken tijdens Gardaland Magic Winter tot en met 7 januari kunnen niet enkel genieten van de talrijke attracties, maar worden ook gevraagd om mascotte Prezzemolo te steunen bij het creëren van het nieuwe couplet van het themalied voor winter 2024.

Hoe? Door hun eigen persoonlijke ‘vriendelijke gedachte’, een zin van positiviteit en aanmoediging op te dragen aan anderen. Ze kunnen deze op de speciale kerstkaarten schrijven die worden uitgedeeld bij de ingang en bij verschillende verfrissingspunten in het Park. Elk kind kan dan zijn of haar eigen ‘vriendelijke gedachte’ in het megageschenkpakket stoppen, een symbool van het initiatief dat voor de gelegenheid op het sprankelende Jumanji-plein is opgezet.

Het doel van het initiatief is de emoties van de jongste bezoekers een stem te geven (via Prezzemolo), niet alleen in de vorm van het Welcome Show-lied volgend jaar, maar ook (voor de duur van deze editie) in de decoratie van een muur van het dorp van de Kerstman, die ‘Gardaland’s Wall of Kindness’ zal worden, waar vriendelijke gedachten zullen worden opgehangen.

 

Wat is er nieuw deze editie

Na het bekijken van de immer populaire welkomstshow met Prezzemolo, Aurora en de dansgroep van Gardaland Resort, wandelen de bezoekers door een tunnel van slingers en lichtjes die van de bloemenklok naar het hart van het middeleeuwse gebied leiden. In de bloembedden zie je schattige kabouters, traditionele kerstversieringen en zoete lekkernijen en natuurlijke decoraties.

Voor deze nieuwe editie wordt het Jumanji-plein, in het hart van het Gardaland Park – niet alleen vol met mysterieuze aanwijzingen die verwijzen naar de nieuwe attractie van 2024 – omgetoverd tot een gebied gewijd aan Kerstmis, compleet met gigantische marsepeinen mensen, cadeauverpakkingen en lieve rendieren. Het biedt alle bezoekers drie onmisbare must-do’s: Santa Claus’ Magic Village, een interactieve berghut waarin je een interactieve reis door de wereld van Kerstmis kunt ervaren met drie themakamers die je leiden naar de geliefde Kerstman. Ook is er een ijsbaan, de perfecte plek om vanuit een heel ander perspectief te genieten van de magische sfeer van het park en elke avond de lichten van de imposante kerstboom, bedekt met kerstversieringen, allemaal begeleid door Prezzemolo, Aurora, de Kerstman en de dansgroep van Gardaland Resort.

Daarnaast neemt de nieuwe 4D-film “Happy Feet 4D Experience” bezoekers mee op een leuk avontuur op Antarctica en stimuleert ze reflectie over milieukwesties.

Als aanvulling op het bestaande en uitgebreide entertainmentaanbod zullen de uitzonderlijke nieuwe shows van dit jaar de bezoekers volledig onderdompelen in de magie van. Gardaland Theater presenteert de gloednieuwe show “Zero°”, een avontuurlijk en meeslepend sprookje dat kinderen en volwassenen helpt de kracht van hoop en liefde voor anderen te herontdekken, gepresenteerd in een live musical met verbluffende dansroutines en kostuums, toneeldecors en levendige speciale effecten.

Voor de kleintjes maakt de nieuwe show “Jingle Magic” alles mogelijk in het Teatro della Fantasia, waarbij wonderen worden vertoond die de verbeelding te boven gaan, terwijl je in het Kabouterbos – voor de gelegenheid versierd met kerstkleuren – kabouters kunt ontmoeten (in lichtjes grotere versies), fantastische personages om mee te spelen en het belang van het respecteren van de natuur te leren.

In Rio Bravo keert, na het succes van vorig jaar, de show “Le Feste più belle del West” (De Mooiste Feesten van het Westen) terug, met professionele live artiesten met prachtige choreografieën en traditionele liedjes.

Om de sfeer nog magischer zullen drie gospelzangers een aantal prachtige kerstliederen ten gehore brengen, waardoor bezoekers nog meer worden ondergedompeld in de sfeer van Gardaland Magic Winter.