Trampolino Familien- und Freizeitpark begonnen aan wederopbouw

Het Duitse pretpark Trampolino Familien- und Freizeitpark werd vernield tijdens een grote storm. In september werd gestart met de wederopbouw en de werken vorderen snel. Het park deelde enkele foto’s van de bouwwerken.

 

Op 20 mei 2022 sloeg het noodlot toe in Andernach, een plaats gelegen in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Bij een hevige storm werd onder andere het pretpark Trampolino Familien- und Freizeitpark zwaar beschadigd. De indoorhal, het belangrijkste gedeelte van het pretpark, werd bijna compleet vernield.

De schade aan de hal was zo groot dat er besloten werd om deze volledig af te breken en een nieuwe te bouwen. De attracties die in de hal stonden konden gelukkig gered worden en werden opgeslagen in een loods.

Op 6 september 2023 deelde het pretpark foto’s op haar Facebookpagina van de bouwwerken die verticaal gingen. Toen was het nieuwe geraamte volledig opgebouwd. Eind september werden nieuwe foto’s gedeeld waarop ook de muren volop in aanbouw zijn.

Voor de storm toesloeg had Trampolino Familien- und Freizeitpark drie rollercoasters en een Butterfly-attractie. De grootste achtbaan is de Trampolino-Coaster, een achtbaan met de zyklon lay-out die gebouwd werd in 2018 door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Trampolino Familien- und Freizeitpark