Mack Rides gaat grote nieuwe achtbaan bouwen in Portugees waterpark

Het Portugese waterpark Aquashow Family Park heeft een tweede grote nieuwe rollercoaster aangekondigd. Dit gebeurde op de 2023 IAAPA Europe expo in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Deze komt er naast de bestaande watercoaster.

 

Aquashow Family Park is een Portugees waterpark met enkele pretparkattracties gelegen in Faro, in het zuiden van het land. Het waterpark is bij de gemiddelde pretparkfan niet zo bekend, onterecht, want in 2006 opende het met Montanha Russa een heuse watercoaster van Mack Rides die je zomaar in je zwemkledij kan beleven.

De watercoaster vult een belangrijk deel van het mooie waterpark met verschillende toffe slides die onze redactie in 2022 ging uittesten. Montanha Russa heeft hetzelfde achtbaangedeelte als Poseidon in Europa Park, maar het parcours van de vaargeul loopt helemaal anders. Dit wil zeggen dat de watercoaster een snelheid bereikt van 70 km/u en 23,5 meter hoog is. Het parcours met twee drops in het water is 740 meter lang. Aangezien je hier met zwemkledij mag in plaatsnemen, is het ook helemaal niet erg om volledig nat te worden op een van de 2 splash effecten.

 

Nu heeft het Portugese waterpark aangekondigd om 20 jaar na de opening van Montanha Russa opnieuw de samenwerking aan te gaan met Mack Rides. Dit gebeurde via het Duitse vakblad “Kirmes & Park Revue” dat de nieuwe samenwerking bekendmaakte die bekrachtigt was op de 2023 IAAPA Europe expo in Wenen.

Wat voor type achtbaan het wordt, werd nog niet bekendgemaakt. Er werd enkel gesproken over een grote nieuwe achtbaan voor 2025. Wij kijken alvast erg uit naar deze nieuwe investering en verheugen ons er op om het waterpark opnieuw te gaan bezoeken.

 

Bron: Kirmes & Park Revue