Legoland Deutschland overschrijdt kaap van 30 miljoen bezoekers

Het Duitse pretpark Legoland Deutschland ontving onlangs haar 30 miljoenste bezoekers. Zij werden onthaald met een confettiregen. De eer viel te beurt aan de 9-jarige Sophia en de 7-jarige Jakob uit Innsbruck, die vanuit Oostenrijk op familievakantie waren. Zij kregen hun eigen gewicht in Lego sets cadeau, alsook een certificaat.

 

Parkdraak Olli en Manuela Stone, directeur van het Legoland Deutschland Resort, gaven Sophia en Jakob een indrukwekkende ontvangst toen ze donderdag 26 oktober samen als 30 miljoenste (ere)gasten door de parkingang liepen.

Door tal van medewerkers werd de familie verwelkomd met applaus en een regen van confetti. Mama Christina had niet verwacht dat het familie-uitje zo’n verrassing zou brengen:

“We vertrokken vanuit Innsbruck en keken uit naar een mooie dag in LEGOLAND. De kinderen zijn grote LEGO-fans. Daarom wilden we heel graag naar het monsterfeest voor Halloween. Sinds maandag is er geen ander onderwerp meer dan onze reis naar LEGOLAND. We hadden nooit verwacht dat we ineens als sterren gevierd zouden worden. Dat zullen wij zeker nooit vergeten. Bedankt Legoland!”

30 miljoenste bezoekers + 30 seconden tijd = je eigen lichaamsgewicht in LEGO

Na de confettidouche en begroeting kwam voor de kinderen een echte droom uit: een winkelrun in de LEGOLAND City Shop. De kinderen kregen 30 seconden de tijd om zoveel LEGO-producten uit de winkelschappen te pakken als ze konden dragen.

Jakob en Sophia raasden door de bijna 700 m2 grote LEGO-winkel en aan het einde stond een toren bestaande uit LEGO-sets van Hogwarts Castle, LEGO NINJAGO® en LEGO Friends die groter en zwaarder was dan kleine Jakob. Trots liet hij de tuinen zien die hij van NINJAGO City had gekregen: “Het kasteel is zo cool!”

Moeder Christina voegt eraan toe: “Hij wilde deze set al heel lang, en nu hij hem mee naar huis kan nemen voelt als een droom.”

“Dit moment had echt alles waar wij en het hele LEGOLAND-team elke dag naar streven: blinkende kinderogen, fascinatie, enthousiasme voor LEGO en onvergetelijke ervaringen. Voor mij was het ook een onvergetelijk moment om de 30 miljoenste gast persoonlijk te mogen verwelkomen in LEGOLAND. We zijn erg blij deze mijlpaal te mogen vieren sinds de opening van LEGOLAND Duitsland in mei 2002. Het zien van de vreugde van de kinderen bevestigt ons in ons werk. We zijn meer dan alleen een pretpark – we zijn een plek waar gezinnen samen kunnen lachen, spelen en creatief zijn”, zegt directeur Manuela Stone blij.

Bron en foto’s: Legoland Deutschland