Liseberg verlengt de kerstperiode en opent nieuwe kerstmarkt

Het Zweedse pretpark opent de poorten opnieuw voor het jubileum van het winterseizoen. Deze betoverende periode, waar sneeuw verzekerd is zal langer duren dan ooit tevoren, het park blijft namelijk geopend tot 7 januari 2024. Heel Liseberg wordt omgetoverd tot een kerstachtig, met sneeuw gevuld wintersprookje waar de geuren van glühwein, geroosterde amandelen en andere leuke tradities van Kerstmis tussen marktkraampjes en carrousels te vinden zijn.

 

De jubileumkerstmis duurt niet alleen een week langer, maar wordt ook uitgebreid met een compleet nieuw themagebied en een jubileumtentoonstelling, die gericht is op een meer volwassen doelgroep. Bij Stora Scenen gaat de Wintermarkt open, met 19 nieuwe kraampjes, je kan er schaatsen op de ijsbaan aan de voet van de nieuwe met sneeuw bedekte berg. Als je de roltrap Liseberget naar de Lisebergtoren neemt, stapt je meteen 100 jaar vreugde binnen in een jubileumtentoonstelling met foto’s, curiosa en voorwerpen uit de eerste 100 jaar van het park.

Het kerstseizoen begint op 18 november en loopt tot en met 7 januari. Kaarten voor het seizoen verschijnen op de site en moeten op voorhand gekocht worden

 

Meer over het nieuws en de hoogtepunten van dit jaar tijdens Kerst in Lisebergsparken 2023:

Nieuwigheid! Wintermarkt: Welkom op een besneeuwde, levendige wintermarkt! Hier vind je kraampjes die zowel handen als voeten – en harten – verwarmen. Hier kun je genieten van alle lekkere smaken en geuren van de winter.

Rondom de sprankelende ijsbaan staan ​​iglo’s waar iedereen welkom is! Nestel je gerust neer in één van hen en verwarm jezelf met een warme kop chocolademelk of ander lekkers. En voor degenen die zich daartoe verplicht voelen: trek gewoon de schaatsen aan en maak pirouettes op het ijs.

 

Nieuwigheid! Jubileumtentoonstelling van Liseberg: Ga mee op een verhaal door honderd jaar samen vreugde beleven. Neem de roltrap naar de Lisebergtoren en bezoek onze jubileumtentoonstelling met veel spannende voorwerpen, curiosa en foto’s. Luister naar verhalen over klassieke attracties, evenementen, dansvloeren en artiesten die indruk hebben gemaakt in de eerste honderd jaar.

 

Kerstplezier in Santa Village: Een warm welkom in het gelukkigste dorp dat je je kunt voorstellen! Een dorp vol giechelen, lachen en heel veel leuke dingen om samen met de kabouters te ontdekken. Magische deuren, spannende avonturen, sprankelend gelach, rinkelende belletjes. En natuurlijk het huis van de Kerstman zelf!