Hoogste achtbaan van Engeland Hyperia in volle aanbouw in Thorpe Park

In Thorpe Park zijn de werken voor de nieuwe Hyper Coaster, Hyperia, volop aan de gang. Onlangs werd een spectaculair element van 50 meter hoog afgebouwd, dat nu al ver boven de skyline van het park uit steekt, en dit is nog niet eens het hoogste punt van de baan.

 

Het is een aantal jaar stil geweest voor de Britse pretparken, maar momenteel is er op veel plekken weer iets aan de gang. Chessington World of Adventures pakte vorig jaar uit met Mandrill Mayhem, een gelanceerde Wing Coaster van B&M. Drayton Manor pakt in 2024 uit met een gelanceerde spinning coaster van Intamin. Alton Towers pakt uit met de heropening en renovatie van de publiekslieveling Nemisis en Thorpe Park zal in 2024 uit pakken met Hyperia, de grootste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk.

 

Hyperia:

Hyperia wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. De achtbaan krijgt een hoogte van maar liefst 71,9 meter en zal daarmee de hoogste rollercoaster van het Verenigd Koninkrijk worden. Met zijn snelheid van 128,7 km/u zal het snelheidsrecord van Stealth, eveneens gelegen in Thorpe Park, geëvenaard worden. Er komen verschillende inversies in het parcours, waarschijnlijk zullen dit er 3 zijn.

De nieuwigheid moet openen in de lente van 2024 en dat het park de achtbaan op tijd wil open krijgen is duidelijk te zien want momenteel staat er al heel wat van de track recht. Zo werd een spectaculair element afgebouwd dat 50,3 meter hoog is. Het torent ver boven de bomen en de andere attracties uit. Toch wordt dit verre van het hoogste punt van de gloednieuwe attractie.

 

 

Foto: Diary of a RollerCoaster Girl

Video’s: Theme Park Worldwide & AmusementInsider