Eerste treinonderdelen nieuwe achtbaan Voltron Nevera komen toe in Europa-Park

In Europa-Park wordt volop gewerkt aan de nieuwe achtbaan Voltron Nevera powered by Rimac. Deze achtbaan zal de blikvanger zijn van een gloednieuw Kroatisch themagebied. Onlangs kwamen de eerste onderstellen van de treintjes toe in het park.

 

In april 2024 opent Europa-Park haar 17de Europese themagebied Kroatië. In dit gebied wordt Voltron Nevera powered by Rimac de grote blikvanger. Deze achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en is van het type Stryker. De achtbaan zal een snelheid behalen van 90 km/u en 32,5 meter hoog zijn. Op het parcours van 1385 meter gaan de bezoekers 7 keer overkop.

 

Het station zal doen denken aan de “Wardenclyffe Tower” van de ingenieur en natuurkundige Nikola Tesla, die het gebruikte om zijn droom van draadloze transmissie van elektrische energie over lange afstanden te verwezenlijken.

 

Over de baan zullen zeven treintjes rijden, bestaande uit twee bakjes, waarin telkens plaats is voor zestien personen. Onlangs werden de eerste onderstellen van de treintjes geleverd in het park en op de baan geplaatst. Michael Mack deelde hiervan enkele foto’s en vertelde dat de eerste testritten van de achtbaan in december zullen plaatsvinden.

Foto’s: Michael Mack, Europa-Park