Kerstmarkt van Roeselare pakt uit met Belgische première

De kermis van Roeselare pakt dit jaar uit met een nieuwe attractie. Het gaat om Ballon Voyage die voor het eerst in België te zien zal zijn. Het is een attractie van de Nederlandse exploitant M. De Weijer die in 2021 haar debuut maakte op de Nederlandse en Duitse kermissen.

 

In 2021 pakte de Nederlandse exploitant M. de Meijer uit met een gloednieuwe attractie. Het betrof de Ballon Voyage, een ballonnenmolen met draaiende gondels en een kanteleffect in de mast. Hiermee is het de eerste ballonnenmolen die dit speciale effect bevat.

De gondels kunnen 360° draaien en ze bieden plaats aan 4 volwassen personen. Daarnaast is het instapstation slechts 50 centimeter hoog, waardoor ook minder mobiele mensen makkelijker in de attractie kunnen worden geholpen. De hoogte van Ballon Voyage is 14,5 meter en de grondoppervlakte is 10 meter op 13,5 meter.

 

Nadat ze ondertussen al rondreisde op de Duitse en Nederlandse kermissen staat deze speciale attractie nu voor het eerst in België. Nog tot  7 januari 2024 zal deze terug te vinden zijn op de kerstmarkt van Roeselare.

 

Bron: Kermisland

Foto: kermisfm.nl