Eerste onderdelen nieuwe Intamin achtbaan aangekomen in Drayton Manor

Het Britse pretpark Drayton Manor gaat volgend jaar een nieuwe rollercoaster openen. Het wordt een gelanceerde spinning coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin. Ondertussen zijn de eerste onderdelen in het park aangekomen en zal de bouw weldra van start kunnen gaan.

 

Drayton Manor is een Engels pretpark gelegen in Fazely in het graafschap Staffordshire. Het pretpark zal in 2024 uitpakken met een nieuwe achtbaan, hiermee krijgt het opnieuw 5 achtbanen na de sluiting van G Force in 2018. Voor de achtbaan zal het pretpark samenwerken met de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Deze wordt omschreven als een family thrill coaster. De achtbaan zal zowel een normale liftheuvel als een lancering bevatten. Daarnaast komen er ook draaiende karretjes op de rollercoaster. Ondertussen zijn de eerste supports aangekomen in het park. Nu zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voor de bouwwerken echt van start zullen gaan.

Drayton Manor:

Bij achtbaanfans is het pretpark voornamelijk bekend van Shockwave die meer dan 20 jaar de enige Stand-Up Coaster van Europa was. Opmerkelijk genoeg maakte Shockwave dit seizoen haar laatste rondjes als Stand-Up Coaster en krijgt die deze winter nieuwe treinen en zal die vanaf 2024 door het leven gaan als normale Sit Down coaster. Hiermee verdwijnt de laatste Intamin Stand-Up Coaster in de wereld.

 

Dit past in de nieuwe filosofie van het management om het park om te vormen naar een familiepark. Zo werden de afgelopen jaren al heel wat attracties met een hoog thrill gehalte weggehaald. Het gaat onder meer om de Maurer looping achtbaan G Force, vrijevaltoren Apocalypse en thrillride Pandemonium. Daar tegenover opende ook al heel wat nieuwe familievriendelijke attracties met onder andere de nieuwe themagebieden Adventure Cove en Vikings en een nieuwe attractie in het Thomas Land themagebied.

 

Foto’s: Diary of a RollerCoaster Girl