De Zonnegloed getroffen door wateroverlast

Zowat volledig België heeft de afgelopen dagen heel wat regen over zich heen gehad en vooral de Westhoek is hier het grootste slachtoffer van. Zo zijn heel wat velden veranderd in meren en hebben heel wat huizen waterschade opgelopen. Bij de vele slachtoffers hoort ook het dierenpark De Zonnegloed. Dit park vangt verwaarloosde dieren op. 

 

Het dierenpark/sanctuary De Zonnegloed heeft net zoals veel mensen in de Westhoek te maken met wateroverlast. Het park had al voorhand heel wat dieren verplaatst naar hoger gelegen verblijven en dat bleek achteraf gezien ook nodig. Zowat alle wandelpaden staan onder water en ook enkele dierenverblijven zijn veranderd in een waterpoel. De volledige achterkant van het park staat blank. Door de vele regen is de vijver in het park buiten zijn oevers getreden. De brandweer kwam ter plaatse om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen en te helpen op kritieke punten. Zo kreeg het park heel wat zandzakjes.

 

De eigenaars en medewerkers hopen dat het vlug stopt met regen. Momenteel hebben ze nog een buffer bij de apeneilanden, maar ook die dreigen over te lopen. Afgelopen dagen heeft het park steeds meer dieren verplaatst naar een ander verblijf. De Zonnegloed deelde enkele foto’s op sociale media van de opgelopen schade. Tussen het slechte nieuws door deelde ze ook een foto van bruine beer Tishka. Die vindt het weer geweldig en geniet met volle teugen van het extra water in haar vijver. Het is nog onduidelijk wanneer het park opnieuw zijn deuren zal openen en hoeveel schade het water al heeft aangebracht.

 

Foto’s: De Zonnegloed

Bron: De Zonnegloed/VRT