Gerstlauer gaat tweede Infinity Inverted Coaster bouwen

De Duitse fabrikant Gerstlauer gaat een nieuwe Infinity Inverted Coaster bouwen. Deze zal komen te liggen in Parque del Café in Zuid-Amerika. Het wordt de tweede achtbaan van dit type na Storm in Tusenfryd.

 

Parque del Café is een Colombiaans pretpark gelegen in de gemeente Montenegro, in het westelijke departement Quindio. Het park gaat in 2024 uitpakken met een gloednieuwe looping achtbaan. Deze zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan wordt 26 meter hoog en 355 meter lang. Er komen 2 inversies in het parcours. Het wordt niet zomaar een looping coaster, maar eentje waarbij de trein onderaan de track hangt en de bezoekers met hun benen los bengelen.

Dit type heeft Gerstlauer een Infinity Inverted Coaster genoemd, verwijzend naar hun succesmodel van de gewone Infinity Coaster. Dit wordt het tweede exemplaar van het model na Storm – The Dragon Legend in het Noorse pretpark Tusenfryd. Deze Infinity Inverted Coaster bereikt een snelheid van 95 km/u en is 33,5 meter hoog. Op het parcours van 360 meter gaan de bezoekers doorheen 3 inversies. Storm heeft een triple launch terwijl de achtbaan in Colombia een normale liftheuvel zal krijgen.

 

Parque del Café:

Parque del Café is een van de belangrijkste pretparken van Colombia en bezit momenteel verschillende attracties waaronder ook 3 achtbanen. Montaña Rusa is een Schwarzkopf klassieker die 17,3 meter hoog is en een snelheid bereikt van 66,2 km/u. Kráter is een Euro-Fighter van Gerstlauer die een snelheid bereikt van 83,7 km/u en 30,5 meter hoog is. Yippe is een Family Coaster van Gerstlauer met een lancering. Voor Parque del Café wordt de nieuwe achtbaan dus de derde samenwerking met de Duitse fabrikant Gerstlauer.

 

Bron: rcdb

Foto: Tusenfryd