Angry Birds zone verlaat Thorpe Park

Het Engelse pretpark Thorpe Park zal na dit seizoen afscheid nemen van het themagebied Angry Birds Land. Dit gebied opende in 2014 en sluit nu dus na tien jaar, omdat de licentie afloopt. Het park belooft dat er volgend jaar wat nieuws zal komen.

 

 

Het Angry Birds gebied van Thorpe Park bestaat uit drie attracties, de vrijevaltoren Detenator, de botsauto’s King Pig’s Wild Hog Dodgems en een bioscoop Angry Birds 4D. De vrijevaltoren kreeg in 2014 initieel de naam Detonator: Bombs Away. Maar dat werd in 2022 terug gewijzigd naar de oorspronkelijke naam Detenator, die de attractie al had voordat het Angry Birds thema werd toegevoegd.

 

Hyperia

Behalve de rebranding van het Angry Birds gebied, staat er voor volgend seizoen nog een knaller op het programma, namelijk de achtbaan Hyperia.

Hyperia wordt van het type hyper coaster. De Duitse fabrikant Mack Rides staat in voor de bouw van de baan. Met zijn hoogte van 72 meter wordt het de hoogste van het Verenigd Koninkrijk. Tot nu was die eer weggelegd voor Big One in Blackpool Pleasure Beach met een hoogte van 65 meter.

Verder belooft het park een topsnelheid van net geen 130 km/u. Dit is vergelijkbaar met Stealth, die ook in het park te vinden is.

 

Bron en foto: Thorpe Park