Uitgetest: Wrecked – Bobbejaanland

Van 7 tot 12 november 2023 wordt het Belgische pretpark Bobbejaanland ondergedompeld in een Halloweensfeer. Ook dit jaar pakt het park in Lichtaart uit met een nieuw spookhuis. Deze nieuwigheid draagt de naam Wrecked en bevindt zich in het voormalige spookhuis Sonar. Hoe wij dit nieuwe spookhuis wisten te ervaren ontdek je in deze Uitgetest!

 

In het jongste themagebied van Bobbejaanland, Mystery Bay, vinden we de recent vernieuwde boomstamattractie Terra Magma terug. Niet alleen Terra Magma en het bijhorende themagebied maakten dit jaar hun intrede in Bobbejaanland, ook het spookhuis Sonar moest er wijken voor een nieuwe ervaring tijdens de Halloweenperiode.

De hele themazone wordt overigens tijdens Halloween omgedoopt tot Whispering Waters waar piraten ronddwalen. Laat je vooral niet verleiden door hun verrekijker die besmeurd is met verf aan het kijkgat, of speel gewoon hun spelletje goedlachs mee.

 

Wrecked

Niet enkel de bewoners van Mystery Bay waren de eersten die het eiland ontdekten. Het was de hebberige piraat Kapitein William die er al eerder voet aan wal wist te zetten. Hij en zijn crewleden waren in het bezit van een aangespoelde fles die de locatie van een schat wist aan te duiden. De vulkaan van Mystery Bay ging echter niet akkoord met hun aanwezigheid en sindsdien dwalen hun geesten rond over het eiland.

Spoiler alert! In het spookhuis Wrecked kom je oog in oog te staan met deze onrustige piraten. Ze jagen de bezoekers op doorheen hun schipwrak, en je herbeleeft hun definitieve lot. Zo wandel je doorheen een brandend schip vol met acteurs en de nodige schrikeffecten. Er is zelfs een kanon dat de bezoekers een kopje kleiner wilt maken. Let trouwens erg goed op dat je bij dit laatste effect niet zoals ons door een gat van het schip kruipt, want dat bleek de bedoeling niet te zijn. Probeer alsnog de normale route te volgen. Op het einde word je geconfronteerd met Kapitein William en zijn felbegeerde schat! Hoe het daar precies afloopt, dat moet je zelf maar ontdekken!

 

Conclusie

Wrecked is een spookhuis met een intensiteit van vier op een schaal van vijf doodshoofden volgens het parkplan van Bobbejaanland. Andere spookhuizen van deze intensiteit zijn Alice In Horrorland, Monastery, Yummy en Texas Butcher. Deze indicatie is terecht! Dit nieuwe spookhuis weet alvast zijn mannetje te staan tussen de grote jongens en het blaast zelfs meer sfeer uit dan het voormalige spookhuis Sonar. Wrecked is volgens mijn bescheiden mening niet het beste spookhuis van het park, maar dankzij Wrecked heeft Bobbejaanland zeker en vast een steviger en meer sfeervol Halloweenaanbod beet. In Lichtaart kennen ze duidelijk iets van griezelen!