Terra Magma opent feestelijk in Bobbejaanland

Even terug in de tijd, meer bepaald naar 1991. Toen opende Bobbejaanland haar iconische waterbaan Indiana River. De baan opende wel volledig in het donker, pas vanaf 1992 werd de decoratie toegevoegd. De baan zou uiteindelijk tot 2022 onveranderd blijven. Vanaf 14/05/2023 is de attractie als Terra Magma toegankelijk voor het publiek.

 

Natuurlijk mochten de pers en tal van genodigden de attractie reeds testen voor de opening voor het grote publiek. Nadat we onder begeleiding van de eilandbewoners naar de vulkaan geleid werden klonk er plots een luid gebrul van de vulkaan gevolg door rook en vuur. Eindelijk was het zover Terra Magma is geopend.

 

Het verhaal van Terra Magma

Al jaren doen verhalen over Terra Magma de ronde. De mysterieuze vulkaan kwam ooit tot uitbarsting en is sindsdien een trekpunt voor avonturiers van over de hele wereld. Hun ontdekkingsdrang brengt hen tegenwoordig tot aan de voet van de vulkaan, maar daar stopt het niet.

De nieuwsgierige avonturiers trekken tot in de krater van de vulkaan: een paradijselijke en dromerige plek. Maar de sfeer slaat daadsnel om: de vulkaan gaat niet akkoord met de komst van de indringers. Alle waarschuwingen worden genegeerd, de wind steekt de kop op en de storm breekt uit.

 

 

De bouw van de attractie koste zo een 3 miljoen euro. De buitenkant van de attractie werd volledig vernieuwd. Ook de binnenkant werd volledig vernieuwd. En dan spreken we niet alleen over de aankleding van de decors. Nee, ook de technische installatie van de waterbaan werd volledig vernieuwd. En serieus werkje, dat Bobbejaanland samen uitvoerde met West-Vlaamse KCC Entertainment en nog 20 andere Belgische ondernemingen.