Naam nieuwe achtbaan Taunus Wunderland bekendgemaakt

Het Duitse pretpark Taunus Wunderland werkt volop aan een grote uitbreiding. Volgend jaar opent het park een groot gebied dat bij het park zal betrokken worden. Een van de blikvangers hier wordt een grote achtbaan.

                                                                   

De werkzaamheden aan de uitbreiding van Taunus Wunderland zijn nog volop bezig, maar het park maakte ondertussen de naam bekend van haar nieuwe achtbaan, die in dit gebied gaat geopend worden. De naam wordt Mond-Katapult.  Deze naam is Duits voor Maan Katapult.

De achtbaan is echter niet helemaal nieuw, het gaat om een exemplaar dat voorheen in het Duitse Space Center te vinden was onder de naam Galaxie Express. De lengte van deze baan is 500 meter, maar meer statistieken zijn niet bekend.

Galaxie Express is een Powered Coaster gebouwd door Mack Rides, die speciale videoschermen had, waardoor de passagier een soort Virtual Reality ervaring kreeg. De baan draaide in het Space Center van Bremen van 2003 tot 2004 en zal nu dankzij Taunus Wunderland na 19 jaar weer tot leven komen. Of het treintje en de schermen behouden blijven, is voorlopig niet geweten. De baan werd in 2008 ontmanteld.

 

Bron: Taunus Wunderland, RCDB