Parc Astérix opent metershoge zweefmolen

Het Franse park Parc Astérix zal volgend jaar de nieuwe attractie La tour de Numérobis openen. Het gaat om een metershoge zweefmolen, die gebouwd wordt door het Italiaanse bedrijf Zamperla. Dit nieuwtje kon een Frans forum ontdekken in een uitgelekt document.

 

In het Egyptische themagebied, waar de hangende achtbaan OzIris de grote blikvanger is, zal volgend jaar een nieuwe attractie geopend worden. Het gaat om een Vertical Swing van Zamperla, die de naam La tour de Numérobis krijgt. Dit type kennen we ook wel als een Star Flyer. Behalve de attractie lijkt er in het gebied ook een nieuw horecapunt en nieuwe toiletten te komen.

 

Nog meer toekomstplannen

Voorlopig weten we nog niet welke plannen het park nog allemaal heeft, maar men gaat alvast een behoorlijke oppervlakte vrijmaken na dit seizoen. Men zal na dit seizoen namelijk de Oldtimerbaan Nationale 7 sluiten. Naast Nationale 7 zullen ook de aanpalende Halloweenbelevingen Maison de la Peur en Foire aux 6 Trouilles op het einde van het seizoen plaatsmaken voor iets nieuws.

 

Bron en foto: Parc Astérix fans