Boudewijn Seapark gaat Oberbayernzaal slopen om nieuwe attractie te bouwen

Het Brugse Boudewijn Seapark heeft de toestemming gevraagd om haar Oberbayernzaal te slopen. Deze grote zaal wordt al jaren niet meer gebruikt en moet nu plaats maken voor een nieuwe attractie. De nieuwigheid zou al volgend jaar kunnen openen.

 

Boudewijn Seapark heeft de toestemming gekregen om een van haar gebouwen te slopen. Deze toestemming kreeg het van de stad Brugge, die eigenaar is van de gronden. De Oberbayernzaal wordt al een tiental jaar niet meer gebruikt en verkeerd in slechte staat. Het park moet nog wel een omgevingsvergunning krijgen om effectief tot slopen en bouwen over te gaan.

 

De Oberbayernzaal

In de Oberbayernzaal werd zestig jaar geleden geopend, samen met het park. Jarenlang werd ze verhuurd voor feesten en evenementen, ook grote bekendheden als Arnold Schwarzenegger en Gilbert Bécaud waren hier nog te gast.

De laatste jaren verkeerde het gebouw niet meer in goede staat en diende het enkel nog als opslagplaats.

 

Nieuwe attractie

Op de plek van de zaal wil het park een nieuwe attractie gaan bouwen. Voorlopig is nog onbekend welke dit zal worden. Het park liet wel al weten dat ze deze wil openen bij de start van het nieuwe seizoen.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Foto: TPF