Adventureland in Iowa wil indoor houten achtbaan Underground heropenen

Het Amerikaanse pretpark Adventureland in Iowa sloot in 2022 haar houten achtbaan Underground. Deze achtbaan opende in 1996 en zal na een jaar stilstand in 2024 heropenen, voor de vijftigste verjaardag van het park.

 

Adventureland, gelegen in Iowa, opende voor het eerst in 1974 en kwam in 2021 in handen Palace Entertainment, een dochteronderneming van de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos. Sindsdien opende al elf nieuwe attracties in het park, waaronder twee achtbanen. Ook sloten enkele attracties. In 2022 sloot het park haar houten achtbaan Underground, maar plant deze te heropenen.

Voor de 50ste verjaardag van het park zal Underground heropenen, na een grondige renovatie. Wie dan een ritje maakt in de achtbaan zal een tocht maken diep onder de grond van Adventureland, op zoek naar het beruchte verloren goud van Sherrif Sam. Ze gaan op missie in een verlaten mijn op zoek naar bandiet Bad Bob en zijn bende nadat ze een goudroof pleegden. De bende heeft zich verscholen in de oude mijn met het gestolen goud en enkele nieuwe schatten.

Dankzij nieuwe technologieën en effecten zullen de bezoekers volledig ondergedompeld worden in het verhaal. Er zal ook gewerkt worden aan de track en de trein.

 

Underground

Underground opende in 1996 en werd gebouwd door Custom Coasters International. Het is een mix van een houten achtbaan en darkride die volledig indoor gebouwd is. De baan is 277,7 meter lang en heeft een hoogte van 4,6 meter.

 

 

Bron: ACE

Foto’s: TPF- Dries Defever