20.000 pompoenen tooien Tivoli Gardens tijdens Halloween

Van 12 oktober tot 5 november  lopen tal van geesten, vogelverschrikkers en andere vreemde wezens rond in het Deense Tivoli Gardens. Voor Halloween wordt het park getooid in mooie herfstkleuren.

 

Meer dan 20.000 echte pompoenen in alle verschillende kleuren en vormen zullen de tuinen in het Deense Tivoli Gardens versieren. Het wordt een lust voor het oog, maar ook een beetje eng. ’s Nachts geven oranje gloeiende lichten een magisch spookachtig tintje aan de tuinen en elke avond zal de Tivoli Illuminations-show het Tivoli-meer tot leven brengen in het donker.

 

Twee spookhuizen

Ben jij dapper genoeg om Villa Vendetta te bezoeken, waar de vergeten familie gek is geworden of durf je misschien de rondleiding te maken door het spookachtige ziekenhuis waar de gevangenen nooit zijn ontsnapt? Er zijn tal van angstaanjagende avonturen te beleven terwijl de heksen de tuin transformeren.

 

Halloween voor kinderen

Kinderen zullen dol zijn op de Rasmus Klump-shows op het Open Air Stage. Rasmus Klump is een Deens stripfiguur voor kinderen die voor het eerst werd gepubliceerd in 1951 en nu dagelijks optreedt in Tivoli. Dit jaar kunnen de kleintjes genieten van een nieuwe Trick or Treat-show.

 

Gigantische pompoenen tentoongesteld

Op 14 oktober worden de Deense Giant Pumpkin Championships gehouden. In voorgaande jaren wogen verschillende pompoenen van meer dan 200 kilo, en het huidige Deense record uit 2020 is 970,4 kg.!

 

Monsters Night out parade

Op 21 oktober 2023 om 18u00 trekt de Monsters Night Out parade doorheen het park. Na de parade kan je doorheen het hele park enge monsters tegen komen.

Ze zullen een ritje maken in Monsunen van 19.00 to 19.30 uur, Rutschebanen van 20.30 tot 21.00 uur en de carrousel van 21.30 tot 22.00 uur .

 

Bron en foto: Tivoli Gardens