Stand-up positie op Shockwave in Drayton Manor verdwijnt

Drayton Manor renoveert tegen volgend jaar de stand-up achtbaan Shockwave. Hierbij krijgt de achtbaan onder andere nieuwe treinen waardoor de rechtstaande positie verleden tijd zal zijn. Verder krijgt de achtbaan een nieuw thema en naam met zich mee.

 

Het Britse pretpark Drayton Manor is volop bezig met de vernieuwing van het park. Het richt zich hierbij volop op het familiesegment. Sensationele attracties zoals de achtbaan G Force en vrijvaltoren Apocalypse verdwenen uit het park. In de plaats opende Drayton Manor wel verscheidene nieuwe familie attracties.

Volgend jaar zet het zijn investeringsdrang verder met de opening van een nieuwe familie achtbaan. Maar daar blijft het niet bij. In een gesprek met het YouTube kanaal Theme Park Worldwide laat het park weten dat ze de achtbaan Shockwave stevig onder handen zullen nemen.

De achtbaan wordt in 2024 dertig jaar oud. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin en is 500 meter lang en 36,6 meter hoog. De baan is vooral bijzonder vanwege zijn staande positie.

Shockwave zal nieuwe treinen krijgen die er voor zorgt dat de huidige hoogte restrictie van 1m40 verlaagd wordt naar 1m20. Het park wil hiermee meer ervaringen voor iedereen creëren. Hierdoor verdwijnt meteen ook de stand-up beleving. Verder wordt de achtbaan meegetrokken in het huidige themagebied Adventure Cove. De achtbaan krijg ook een nieuwe naam. Tot slot spreekt woordvoerder Victoria Lynn over enkele “verborgen verrassingen”.

 

 

Bron: Theme Park Worldwide

Foto: TPF