Sprookjesbos Valkenburg organiseert Happy Halloween weeks

Van 1 oktober tot en met 5 november vinden in Sprookjesbos Valkenburg de Happy Halloween weeks plaats. Tijdens de Happy Halloween Weeks verandert het bos in een vrolijk Halloween-park. In het event staat het vrolijke thema centraal. Dat betekent dat er zeker grappige griezelkriebels beleefd kunnen worden, zonder dat het té eng wordt voor (jonge) kinderen.

 

De boze tovenaar Genius is weer terug in Sprookjesbos Valkenburg. En dit jaar is hij zelfs nóg bozer dan vorig jaar! Omdat hij zo jaloers is op alle sprookjesbosbewoners die hun ‘lang en gelukkig’ gevonden hebben, betovert hij langzaam maar zeker het hele bos en de sprookjesfiguren. Dit mag natuurlijk niet gebeuren! Gelukkig is er een dappere Heks-in-opleiding die Genius wilt stoppen. Maar daar heeft ze wel de hulp van de kinderen voor nodig….

 

Zoek de betoverde pompoenen

De dappere heks heeft een aantal magische pompoenen in het park getoverd, waarmee ze een toverdrank kan maken om Genius weer goed te maken. Jammer genoeg weet niemand waar deze zijn en moeten de bezoeker mee op zoek gaan. Wie op zoektocht gaat en deze inlevert bij restaurants Grietje of Lumière krijgt een leuke verrassing.

 

Ontmoet Genius en de Heks

Tijdens de eventdagen ontmoet je Genius en de Heks-in-opleiding! Wil jij deze klungelige heks helpen om een toverdrank te maken om Genius weer ‘goed’ te maken? Ontmoet deze figuren, ga met ze op de foto of samen in een attractie.

Daarnaast neemt de Heks-in-opleiding jullie mee op expeditie in het Laboratovium van Genius. Misschien komen jullie Genius ook nog wel tegen in de grot…

Op deze dagen is er ook een kostuumwedstrijd, dus trek zeker je meest bijzondere Halloween outfit aan!

De acteurs zijn er op de volgende data: 21, 22, 25, 28 en 29 oktober + 1, 4 en 5 november

 

Ontdek het Laboratovium van Genius in de oude mergelgrot

Genius heeft zijn intrek genomen in de eeuwenoude authentieke mergelgrot in het park. Hier heeft hij zijn eigen ‘Laboratovium’ gebouwd, waar hij toverdrankjes brouwt om de sprookjesbosbewoners te betoveren. Durf jij een kijkje te nemen in deze grot?

De grot van Genius is dagelijks geopend. Op de volgende data kun je op expeditie in de grot met het heksje en Genius: 21, 22, 25, 28 en 29 oktober + 1, 4 en 5 november.

 

Musé des Curiositées

Om Genius te kunnen verslaan, moet de heks-in-opleiding alles uit de kast halen. Letterlijk zelfs, want in het museum Musé des Curiositées, is ze op zoek gegaan naar oude (tover)spullen om deze boze magiër weer goed te maken. Loop door het museum en zie deze toverspullen, oude poppen en props. Misschien ontdek je wel een stukje Sprookjesbos geschiedenis!

In het buitengedeelte van dit museum, vind je een griezelparcours met oude museumspullen. Kinderen die op zoek zijn naar iets meer spanning, kunnen in dit griezeldoolhof op zoek gaan naar de uitgang van het museum.

 

Kriebels in het Boe Boe-doolhof

Grote spinnen hebben het Boe Boe-doolhof overgenomen en willen de bloemen vernietigen! Durf jij de uitgang van het doolhof te zoeken, terwijl de spinnen in de bamboestokken hangen? Misschien kun je wel helpen om nieuwe bloemen in het doolhof te creëren, door ze te tekenen om het krijtbord. Hopelijk kunnen we de spinnen zo verslaan!

 

Bron en foto: Sprookjesbos Valkenburg