Six Flags Great Adventure pakt uit met eerste Super Boomerang Coaster van Amerika

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure gaat in 2024 uitpakken met een nieuwe, spectaculaire gelanceerde achtbaan. Het wordt een Super Boomerang Coaster, waarbij de bezoekers de track zowel voorwaarts als achterwaarts zullen afleggen. Ook in het safaripark zal flink geïnvesteerd worden.

 

De Nederlandse fabrikant Vekoma gaat in het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure de allereerste Super Boomerang Coaster van Amerika bouwen. Het gaat om een nieuwe, hedendaagse versie van de alom gekende Boomerang Coaster, die naast een compleet nieuwe lay-out ook een triple launch bevat. Bezoekers zullen zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen.

Six Flags Great Adventure heeft de nieuwe achtbaan Flash: Vertical Velocity gedoopt. Het wordt de 15de rollercoaster van park en zal 3 jaar openen na Jersey Devil Coaster, een Single Rail Coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, die in 2021 opende voor het publiek.

Flash: Vertical Velocity zal een snelheid krijgen van 95 km/u en 436 meter lang zijn. Dit rit start met een zachte voorwaartse lancering. Op de eerste heuvel komt de trein tot stilstand, waarna die terugrolt naar het station. Hier volgt een tweede lancering op een 50 meter hoge spike. Nadat de trein weer voorwaarts bolt komt de derde lancering, waar de grootste snelheid behaald wordt.

Tijdens de rit zullen de bezoekers door 2 inversies gaan, die zowel voorwaarts als achterwaarts worden afgelegd, waardoor er in totaal 4 keer over de kop wordt gegaan tijdens de rit. De eerste inversie wordt een soort kruising tussen een Immelmann een Zero-G-Stall. De tweede inversie wordt dan weer een Zero-G-Roll. De hele attractie komt uiteraard in het thema van de superheld The Flash te staan.

Hieronder kan je een video bekijken van Cloud Shuttle in het Chinese pretpark Fantawild Wonderland Xuzhou. Het is de eerste en voorlopig ook enige andere Super Boomerang in de wereld. Deze werd deze zomer geopend in het park.

 

De investeringen worden gemaakt om de 50ste verjaardag van het park te vieren. Naast The Flash worden er ook nog een heleboel andere investeringen gedaan. Zo komt in het safaripark een Savannah Sunset Resort & Spa. Met de Luxury Safari Experience worden nieuwe overnachtingsmogelijkheden voorzien, alsook wellness.  

Met Safari Off-Road Adventure zal er op een nieuwe manier door de safari gereden kunnen worden, om een meer gepersonaliseerde ervaring te kunnen aanbieden. Dit zal verlopen via speciale off-road voertuigen.

 

Bron: Six Flags Great Adventure