Sfeerverslag: Disney California Adventure Park – 15 juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Jonathan, Rik, Lennert en Laura eropuit naar het westen van Amerika, waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. Ze bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen onze belangrijkste ervaringen.

 

Het Disney California Adventure Park is ook zeker de moeite waard! Ik had hier op voorhand geen aandacht aan gegeven, want ik dacht dat dit gewoon het kleine bijhorende park was. Niets is minder waar, want hier kan je best een hele dag vullen. Incredicoaster is meerdere ritjes waard en sommige darkrides zijn ook echt toppertjes! Wij hadden hopper tickets, dus we konden van park wisselen. Zo konden we eerst de credits scoren en daarna terugkeren naar beide parken voor de andere attracties. Hopper tickets zou ik dus zeker aanraden.

In het Disney California Adventure Park staan twee achtbanen, namelijk Goofy’s Sky School en Incredicoaster. Goofy’s Sky School is een wilde muis achtbaan. De thematisatie bestaat uit borden en is niet volgens de Disney standaard die je verwacht. Het is een leuke familieachtbaan, maar voor ons dus geen achtbaan om meerdere keren te doen.

Incredicoaster daarentegen is meerdere ritjes waard. Incredicoaster is een launch coaster van Intamin. De baan is gethematiseerd naar de Incredibles. Baby Jack-Jack is ontsnapt en tijdens de rit kom je de hele Incredible familie tegen, die Jack-Jack probeert te vangen. Zo zijn er verschillende tunnels over de baan, waarin je bijvoorbeeld Mr. Incredible of Elastigirl op zoek naar Jack-Jack tegenkomt. Er is ook onboard sound die afgestemd is op de thematisatie en lay-out van de baan. De leuke lay-out, lancering, thematisatie en onboard sound maken deze coaster tot een geweldig geheel.

Naast de achtbanen, vind je in het park ook nog andere attracties terug. Grizzly River Run is een rapid met een leuke drop, maar een eerder saai parcours. Je wordt ook niet echt nat in de attractie. Soarin’ Around the World is een flying theater. Het is een leuke attractie om even te rusten en af te koelen van de hitte, maar het is niet meteen een flying theater dat eruit springt voor mij.

The Little Mermaid – Ariel’s Undersea Adventure is een leuke darkride die het verhaal van de kleine zeemeermin vertelt. Monsters, Inc. Mike and Sulley to the rescue vertelt de verhaallijn van de eerste Monsters en co. Dit zijn beide leuke darkrides om met je familie te doen.

Attracties die je hier sowieso gedaan moet hebben, zijn Radiator Springs Racers, Guardians of the Galaxy – Mission: breakout en Pixar Pal-A-Round – Swinging. Radiator Springs Racers is een darkride gethematiseerd naar de film Cars. Je stapt aan boord van een raceauto. Tijdens het indoor stukje kom je personages uit de film tegen en wordt je auto klaargestoomd voor de race. Daarna volgt het outdoor stuk, met de race tegen een andere auto. Het is een hele leuke darkride met mooie decors en indrukwekkende animatronics en tijdens de race ga je best wel snel. Ik had op voorhand niet verwacht dat dit zo’n toppertje zou zijn!

Guardians of the Galaxy – Mission: breakout is een droptoren, zoals je die ook vindt in het Walt Disney Studios park in Parijs. De Guardians of the Galaxy zijn gevangengenomen en jij krijgt de eer om ze te bezichtigen. Rocket, de wasbeer kan echter ontsnappen en vraagt jouw hulp om zijn vrienden te bevrijden. Dit gebeurt in de voorshow, met een indrukwekkende wasbeer-animatronic. Vervolgens stap je aan boord van de lift en begint de missie om de Guardians te bevrijden. Het ritverloop is heel leuk, gecombineerd met de scènes tussendoor en de geweldige muziek, is dit een topervaring!

Als laatste kan een ritje op het reuzenrad Pixar Pal-A-Round niet missen. Dit is geen gewoon reuzenrad, maar op sommige plaatsen zijn er rails aangebracht over de breedte van het reuzenrad. Hier hangen karretjes aan die dus gedurende de rit van het buitenste punt naar het binnenste punt van het reuzenrad schommelen. Dit zorgt voor een spannende en unieke ervaring. Bovendien kan je ook genieten van het zicht over het Disney California Adventure Park. Kies hier dus zeker voor de ‘swingende’ karretjes!