Fotoalbum: Böhmischer Prater – juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Het Weense Böhmischer Prater klinkt misschien minder bekend in de oren, maar voor de doorwinterde coasterhunter is het zeker een stop waard. Het is geen traditioneel park zoals je zou denken, maar ook geen kermispark op een plein. Böhmischer Prater is namelijk een straat vol pleintjes, waar telkens attracties opgesteld staan. Op één van die pleintjes staat de achtbaan Shark Trip, een single Helix Coaster van SBF Visa.

Op een ander pleintje ligt al een tijdje een andere achtbaan klaar om opgebouwd te worden, wat jammer genoeg nog niet voor meteen leek tijdens het bezoek van Themeparkfreaks Bob en Tristan. Het gaat dan om de oude Racer achtbaan, die verdween uit het Deense park Bakken.