Fotoalbum: Sobri Jóska Élménypark – juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Wie Hongarije zegt, denkt niet meteen aan pretparken, maar denkt al wel snel aan het Balatonmeer. Maar in de buurt van dat meer kan je dus wel degelijk enkele pretparken vinden en enkele Alpine Coasters, zoals Sobri Jóska Élménypark, waaraan Themeparkfreaks Bob en Tristan een bezoekje brachten. Dit park is gelegen aan een eigen klein meertje, waarop je ook tal van activiteiten kan doen en zelfs een duikje in kan nemen.

In het park staan enkele attracties opgesteld voor de jongste bezoekers, waaronder de achtbaan Hullámvasút. Voor deze attracties dien je een polsbandje te nemen, om ze op die manier zoveel te doen als je zelf wil.

In het park kan je ook de Alpine Coaster Bob Pálya vinden. Deze werd gebouwd door Wiegand en opende in 2014. Ze is 540 meter lang. Naast de Alpine vind je ook nog Tubing en andere activiteiten, waarvoor je extra moet betalen.