Bouwwerken derde Poolse Majalandpretpark volop aan de gang

De Belgische Plopsa Group en Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Leisure zijn bezig met de bouwwerken rond Majaland Gdansk. Dit wordt het 3de Majalandpretpark van Polen en 10de pretpark van de Plopsa Group.

 

Het eerste Poolse Plopsa pretpark Majaland Kownaty opende in 2018 de deuren. Het is helemaal in het westen gelegen en vlak aan de Duitse grens nabij Berlijn. In 2022 opende het tweede Poolse Plopsa pretpark met Majaland Warsaw. Dit park is gelegen helemaal in het oosten van het land in de hoofdstad Warschau. Met Majaland Gdansk is nu eveneens een derde Poolse Plopsa pretpark in aanbouw. Dit park is gelegen helemaal in het noorden van het land vlak bij de kust. Op korte termijn moeten ook de werken starten voor nog een vierde pretpark, Majaland Katowice. Dit park zal helemaal in het zuiden gelegen zijn, vlak bij de grens met Tsjechië en Slovakije.

 

Bouwwerkzaamheden volop aan de gang:

Al deze parken zijn eens samenwerking tussen de Belgische Plopsa Group van Studio 100 en de Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Leisure. Momenteel is het park in Gdansk volop in aanbouw. Op vide beelden van in de indoorhal zijn de werken en de vooruitgang goed te zien. Naast verschillende decorstukken staat ook al de glijbaan en een achtbaan overeind.

 

Als alles goed gaat zou het park zelfs nog tegen het einde van dit jaar moeten openen voor het publiek. Anders dan in de andere Majaland parken, zal de achtbaan niet in het teken van Wicky De Viking komen, maar wel in het teken van de Smurfen.

 

De verschillende Plopsa parken:

De Plopsa Group heeft momenteel 10 pretparken en 2 waterparken. Het gaat om Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp in België. Verder zijn er het Nederlandse Plopsa Indoor Coevorden, het Duitse Holiday Park en het Tsjechische Majaland Praha. En natuurlijk ook de 3 bovengenoemde Poolse parken. Bij de parken in Polen en Tsjechië werden er telkens samenwerkingen aangegaan met andere bedrijven. Bij de waterparken gaat het om Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit die beiden in België gevestigd zijn.

 

Video: looopings.nl