Vekoma ontwikkelt een hangend darkridesysteem

Vekoma heeft een eigen aandrijfsysteem voor darkrides voorgesteld. Het gaat om een systeem waarbij de bakjes onder een track hangen en je dus het gevoel geven dat je zweeft. Op deze manier kunnen parken dit systeem gebruiken op heel wat verschillende manieren.

 

Naast de nieuwe waterattractie Beat It Interactive Boat Ride, heeft Vekoma nu ook de Suspended Dark Ride op haar website geïntroduceerd. Het nieuwe concept biedt een uniek voertuigdesign dat letterlijk door de scènes vliegt. Vekoma belooft een soepele rijervaring met onbeperkte rotaties in elke richting. Het thema van het voertuig kan worden aangepast met audio, verlichting en interactieve systemen.

 

 

Bij de Suspended Dark Ride hangen de karretjes dus onder een track, waardoor je een gevoel van zweven krijgt en kan genieten van meer theming onderaan in de darkride. De bakjes zijn ontworpen om kinderen vanaf drie jaar al een plekje te kunnen bieden.

 

 

Bron en foto’s: Vekoma