Fotoalbum: West-Amerika trip: Alameda County Fair – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

De Alameda County Fair in Pleasanton, in de Amerikaanse staat Californië, werd dit jaar georganiseerd van 16 juni tot en met 9 juli 2023. In Amerika worden grote kermissen vaak georganiseerd door een grote exploitant. Voor de Alameda County Fair was dit Butler Amusement.

Deze grote kermissen zijn meer dan enkel attracties. Er vinden bijvoorbeeld optredens en stuntshows plaats, er is een markt en er worden dieren verkocht. Voor vele Amerikanen is dit dan ook een daguitstap of zijn ze er een hele avond terug te vinden. De hoge kosten om te mogen parkeren en om toegang te krijgen tot het domein zijn daarom iets beter te plaatsen.

Wat de attracties betreft, waren er dit jaar 3 rollercoasters terug te vinden. In de kleinste, Dragon Wagon, mochten volwassenen helaas niet in. Ik blijf het toch zeer vervelend vinden, die Amerikaanse regels rond kinderachtbanen. Gelukkig mochten we wel in de Wacky Worm en The Zillerator. Deze laatste is een achtbaan met de zyklon lay-out en de grootste rollercoaster van de fair.

Naast een permanente zetellift die hier jaarrond blijft staan, waren er natuurlijk nog heel wat tijdelijke attracties terug te vinden. Onder andere twee reuzenraden, een Starship, Log Flume, Zipper, zweefmolen, spookhuis, funhouse, Afterburner, starflyer, Larson Loop en vele andere attracties waren present.