Uitgelicht: Timber – Walibi Rhône-Alpes

Met Timber opende het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes in 2016 een houten achtbaan die een pittige rit weggeeft, maar een bescheiden oppervlakte in beslag neemt. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Gravity Group.

 

 

Timber is een pittig baantje, dat gebouwd werd door de Gravity Group. Deze achtbaan heeft een lengte van 446,2 meter en een hoogte van 17 meter, goed voor een snelheid van 64,4 km/u. Timber bevat ook 11 airtimemomenten en de First drop is er eentje van 59° graden.

Over de baan rijden twee treintjes die vormgegeven zijn als cirkelzagen. In deze treintjes is telkens plaats voor 12 personen. Kinderen vanaf 110 cm kunnen al een ritje maken in de achtbaan onder begeleiding, zonder begeleiding moet men 120 cm groot zijn.