Uitgelicht: Generator – Walibi Rhône-Alpes

Generator is de oudste nog operationele achtbaan van het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes. Ze opende in 1988 maar doorheen de jaren veranderde zowel de naam, het thema alsook de trein.

 

 

Toen Generator opende in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes heette deze nog simpelweg Boomerang, naar het type achtbaan dat ze is. De baan werd gebouwd door Vekoma. In 2014 werd de originele trein vervangen door een treintje gebouwd door Sunkid Heeghe en veranderde de naam naar EqWalizer. In 2021 kreeg de baan een nieuwe kleur en thema en veranderde de naam opnieuw, ditmaal naar Generator.

Generator heeft een hoogte van 35,5 meter en een lengte van 285 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 75,6 km/u. Een ritje op de baan duurt 1,48 minuten waarbij je drie inversies beleeft, een Cobra Roll en een looping. Deze elementen ervaar je uiteraard tweemaal, waardoor je zesmaal overkop gaat.

Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 28 personen, die tenminste 130 cm moeten zijn om plaats te mogen nemen.