Uitgetest: Bucklbahn – Eis-Greissler Manufaktur

Het Oostenrijkse pretpark Eis-Greissler Manufaktur opende onlangs haar eerste achtbaan met Bucklbahn. Themeparkfreaks Bob en Tristan bezochten onlangs het park om hierop enkele ritjes te maken en ze uit te testen.

 

Eis-Greissler Manufaktur breidde dit jaar haar pretpark uit met een allereerste achtbaan. Het park koos als fabrikant voor het Duitse bedrijf Gerstlauer, dat hier een zogenaamde Bob Coaster bouwde. Als thema koos men voor een treinstationnetje, met een toren.

De baan zelf heeft een hoogte van 5,5 meter en een lengte van 100 meter, er wordt een snelheid bereikt van 36 km/u. Het treintje maakt tijdens een ritje meerdere rondjes en gaat daarbij door de klokkentoren, waar een bel hangt die slaat wanneer je er passeert. Een bijzonder leuk detail.

 

Speciaal aan de achtbaan is het feit dat je de rit ook achterwaarts kan afleggen, door plaats te nemen in het achterste wagentje, dat omgekeerd op de baan staat.

 

In de karretjes is telkens plaats voor drie personen, twee volwassenen en een kind, of een volwassene met twee kinderen, of natuurlijk drie kinderen. Zo is er in het volledige treintje plaats voor 9 personen. Een capaciteit van 400 personen per uur kan zo theoretisch gezien bereikt worden.

 

Eindoordeel

Bucklbahn vonden wij een zeer leuk baantje, perfect op maat voor de jonge bezoekers. Aan het thema en de aankleding werd zeer veel aandacht besteed, denk maar aan een muisje in de klokkentoren en de bel die slaat. Voor een groot park zou deze baan te weinig capaciteit hebben, maar voor Eis-Greissler Manufaktur is dit zeker een mooie investering.