Traumland auf der Bärenhöhle kondigt nieuwe achtbaan Wichtelexpress aan

Het Duitse pretpark Traumland auf der Bärenhöhle zal volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Deze achtbaan zal gebouwd worden door ART Engineering. Directeur Ines Ehe vertelde dit jaar het nieuws vol trots in een filmpje.

 

Directeur Ines Ehe van het Duitse pretpark Traumland auf der Bärenhöhle kondigde onlangs aan dat ze na 20 jaar wachten eindelijk een nieuwe achtbaan zouden bouwen. Het gaat om Wichtelexpress, een creatie van het Duitse bedrijf ART Engineering.

 

 

Bij deze achtbaan zal alles draaien om twee Elfen: Hanni Banni en Sini Bini. Met de kabouterexpress reizen de twee door dromenland op hun verschillende avonturen. Sini Bini heeft magische kabouterglitter, waarmee de trein zelfs kan vliegen. Maar soms verspreidt hij iets te veel glitter en wordt de rit wilder dan verwacht.

De nieuwe achtbaan zal een lengte krijgen van 210 meter en wordt toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Terwijl dit erg goed nieuws is, kwam er ook droevig nieuws uit het park. Om de nieuwe achtbaan te bouwen, zal men namelijk de oude achtbaan Marienkäferbahn sluiten. Deze achtbaan is van het type Tivoli Small en werd gebouwd door Zierer. De baan opende in 1996 in het park, maar was toen niet nieuw. Van 1991 tot 1995 stond ze in het Finse pretpark Planet FunFun dat de deuren sloot. Daarna verhuisde ze voor een jaartje naar het Finse pretpark Wasalandia en ging ze door het leven als Leppäkerttujuna.

 

Bron en foto: Traumland auf der Bärenhöhle