Funland Theme Park pakt uit met twee nieuwe achtbanen

Het Engelse pretpark Funland Theme Park, vroeger gekend onder de naam Funland at the Tropicana, pakt dit jaar uit met twee nieuwe achtbanen. Het achtbaan aanbod wisselt geregeld in dit park en het is niet de eerste keer dat er verschillende nieuwe rollercoasters geopend worden.

 

Het begint stilaan een traditie te worden voor Funland Theme Park om elk jaar met een nieuwe collectie aan attracties uit te pakken. Dit komt omdat het park uitgebaat wordt door exploitanten en elk jaar wordt de vergunning opnieuw uitgereikt. Indien de vergunning naar een andere exploitant gaat, levert dit meteen een hele hoop nieuwe attracties op.

Dit jaar staan er twee rollercoasters met Family Roller Coaster die eigendom is van Thomas Junior Harris. Dit is een big apple achtbaan. De andere is een go-gator achtbaan met de naam Go-Gator, eigendom van Stanley Freeman. Het zijn de eerste rollercoasters in het park sinds 2021 want in 2022 was het pretpark buiten gebruik.

In het verleden stonden hier al verschillende andere rollercoasters zoals twee verschillende zyklons, een spinning coaster, een Runaway Train, nog twee andere big apples en een wilde muis.

 

Bronnen: rcdb, Coaster-Count

Foto: rcdb (Jordan Wood)