RMC stelt eigen familiecoaster voor met de Wild Moose

De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) heeft haar eigen familiecoaster voorgesteld. Het is een familievriendelijke rollercoaster die geïnspireerd werd op de wilde muis achtbaan maar dan met echte treinen en met een hoog RMC-gehalte.

 

Rocky Mountain Construction (RMC) kennen we allemaal van haar spectaculaire hybride rollercoasters. Vaak bouwt het Amerikaanse bedrijf oude houten achtbanen om tot moderne hybride achtbanen zoals Untamed in Walibi Holland. RMC bouwde in het verleden ook al houten achtbanen met bijvoorbeeld Wildfire in het Zweedse pret- en dierenpark Kolmarden en single rail coasters zoals Walibi Holland er twee zal openen in 2025.

 

Family Coasters:

Nu heeft de fabrikant zich ook op een ander doelpubliek gegooid. Het bedrijf wil voortaan ook familievriendelijke achtbanen bouwen die toch een sterk RMC-gehalte hebben. Het gaat dan om kleinere achtbanen die minder hoog en snel zijn en die niet overkop gaan. Toch hebben deze familievriendelijke rollercoasters elementen die andere familiecoasters niet hebben. Namelijk de typische RMC-elementen die je bijvoorbeeld vaak terugvindt tussen het uitrijden van het station en de liftheuvel bij hun hybride achtbanen.

Wild Moose:

Het Amerikaanse bedrijf stelde het concept van de familiecoaster eigenlijk al twee jaar geleden voor, maar tot nog toe sprongen pretparken hier nog niet op. Om aan te tonen dat RMC zich wel degelijk goed kan richten op kleinere pretparken en families, heeft het bedrijf een nieuw concept ontwikkeld dat tegelijkertijd eenvoudig en geniaal is en die de familiemogelijkheden opnieuw in de verf zet.

RMC pakt daarom uit met een eigen versie van de alom gekende en wijdverspreide Wild Mouse (wilde muis), namelijk de Wild Moose (wilde eland) familiecoaster. Deze interessante herintroductie van de klassieker maakt gebruik van het gekende I-Box tracksysteem en bevat volledig herontwikkelde treinen met een gekke eland op de voorkant die meteen het jonge publiek moet aanspreken.

RMC heeft de Wild Moose zodanig ontwikkeld dat de volledige coaster niet meer plaats in neemt dan 46 meter (150 voet) op 24 meter (80 voet). Dit is zo goed als dezelfde oppervlakte die een traditionele Wild Mouse inneemt. Deze heeft standaard namelijk een oppervlakte van 45 meter op 19 meter. Hiermee wordt het meteen interessant voor alle parken die nog geen wilde muis hebben of parken waarvan de huidige wilde muis aan vervanging toe is.

Opvallend is ook dat er gekozen is voor kleine treinen van telkens 12 personen in plaats van kleine bakjes van 4 personen. Hierdoor kan een capaciteit behaald worden van 800 personen per uur, veel meer dan bij een traditionele wilde muis achtbaan. Verder valt ook op dat er gekozen werd voor een bandenliftheuvel in plaats van een kettinglift.

Het standaardmodel zal 14,3 meter hoog worden en 384 meter lang. Daarbij wordt een snelheid behaald van 56,3 km/u, wat overeenstemt met de traditionele wilde muis achtbaan.

 

Bron: RMC