Plopsa Group baat niet langer Majaland parken in Polen uit

De Belgische pretparkgroep Plopsa Group, die voor 21% eigenaar is van de Poolse Majaland-pretparken, nam tot nu toe ook de uitbating van die parken op zich, maar dat verandert nu. De Nederlandse investeerder Momentum Leisure, die 79% van de aandelen in handen heeft, zal dit nu op zich gaan nemen.

 

In 2018 opende het eerste Majaland park op Poolse bodem, namelijk Majaland Kownaty, een park dat op enkele jaren sterk groeide. In 2022 kwam er met Majaland Warsaw een tweede park in Polen bij en in 2024 zal alweer het derde Majaland-park openen in Gdansk. Verder zijn er nog plannen voor een vierde Majaland Park en een eerste waterpark in Polen, naast Majaland Warsaw.

Omdat de groep wil blijven groeien en al plant om minstens tien parken te gaan hebben in de toekomst in Polen, maar ook in andere landen zoals Roemenië, heeft men besloten de uitbating van de parken niet langer door Plopsa te laten gebeuren, maar door een lokaal management.

Uiteraard blijft men nauw samenwerken met de Plopsa-Group, die een groot aandeel blijft houden, maar ook zorgt voor de licenties en mee investeert. Wie de leiding neemt van het lokale management team zal binnenkort bekend worden gemaakt.

 

Bron: Looopings

Foto: TPF