Racing Coaster is de nieuwe achtbaan voor Britannia Pier

De Britse pier Britannia Pier heeft voor het eerst in bijna 30 jaar opnieuw een achtbaan. Het pierpark opende de achtbaan Racing Coaster dit jaar voor haar bezoekers. Het is een familieachtbaan van SBF Visa Group.

 

Het Verenigd Koninkrijk en pieren aan het water, het is een gouden combinatie. Er zijn er enorm veel terug te vinden over heel het land en de meeste zijn voorzien van heel wat speelautomaten en attracties. Zo ook de Britannia Pier in Great Yarmouth in het Engelse graafschap Norfolk.

Zij opende de achtbaan Racing Coaster. Een Race Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Dit is een familieachtbaan met een helix in het parcours en een treintje in de vorm van een raceauto. De nieuwe achtbaan wordt bijna 30 jaar geopend nadat de vorige achtbaan het park verliet.

Dit was de Sea Dragon, een Super Nessi Junior Coaster van de Italiaanse fabrikant Cavazza Diego. Deze achtbaan verhuisde hierna naar Rainbow Park waar die vandaag de dag nog steeds haar rondjes draait. Rainbow Park is gelegen in Hunstanton, dat eveneens gelegen is in het Engelse graafschap Norfolk.

De Britannia Pier is gelegen op amper 200 meter van Joyland Childrens Fun Park en eveneens op amper 1,6 kilometer van Great Yarmouth Pleasure Beach. Wie ergens tussenin parkeert kan dus de drie parken te voet bezoeken. Andere parken die vlakbij liggen, op minder dan 12 kilometer rijden, zijn Hemsby Fun Park, Pleasurewood Hills en Pettitts Animal Adventure Park.

 

Bron: rcdb

Foto: rcdb (Harry Rawding)