Six Flags Great Escape sluit achtbaan Alpine Bobsled na 25 jaar

Het Amerikaanse pretpark sluit haar 25 jaar oude achtbaan Alpine Bobsled. De achtbaan die in het teken staat van de Olympische spelen moet plaats maken voor toekomstige plannen, die later bekendgemaakt worden. De laatste ritjes zullen plaatsvinden op maandag 4 september.

 

Nadat de geliefde Bob achtbaan sloot in de Efteling bleven er nog amper twee achtbanen van dit type, gebouwd door Intamin, over in de wereld. Dit waren La Vibora in Six Flags Over Texas en Alpine Bobsled in Six Flags Great Escape. Jammer genoeg zal deze laatste nu ook gaan sluiten. Zo zal er nog maar één exemplaar overblijven.

25 jaar lang reed Alpine Bobsled haar rondjes in Six Flags Great Escape, maar de baan is nog ouder dan dat. Voordat de baan in 1998 naar Six Flags Great Escape kwam, stond ze namelijk in eerst Six Flags Great Adventure als Sarajevo Bobsled, dit van 1984 tot 1988. Hierna verhuisde ze naar Six Flags Great America, waar ze van 1989 tot 1995 door het leven ging als Rolling Thunder.

Alpine Bobsled is een achtbaan van het type Swiss Bob en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. De baan heeft een hoogte van 19,5 meter en een lengte van 454,2 meter. De treintjes die over de baan rijden, behalen een snelheid van 56,3 km/u.

 

 

Bron en foto: RCDB, Six Flags Great Escape