Mt. Olympus Water & Theme Park opent hoogste waterglijbaan van Amerika

Volgend jaar kunnen waterratten zich uitleven op de gloednieuwe glijbaan in het Amerikaanse park Mt. Olympus Water & Theme Park. Nadat dit park vorig jaar nog de allereerste slidewheel glijbaan opende van Amerika, gaat het ditmaal voor de hoogste glijbaan van Amerika.

 

Mt. Olympus Water & Theme Park zal volgende zomer uitpakken met The Rise Of Icarus, de hoogste glijbaan van Amerika. De glijbaantoren zal bestaan uit vijf glijbanen, waarvan vier glijbanen op een hoogte van 18,2 meter, maar de hoogste vanaf een hoogte van 44,2 meter.

De bouwwerken zullen aanvatten in september en men verwacht klaar te zijn tegen de zomer van 2024.

De mythe achter de glijbaan is die van Icarus, die samen met zijn vader Deadalus gevangen gezet wordt door koning Minos op het eiland Kreta. Om te ontsnappen bouwt Daedalus vleugels uit een houten frame, bedekt met veren. Het bouwwerk maakt Daedalus vast met bijenwas, die smelt wanneer je te dicht bij de zon vliegt. Icarus luistert niet naar zijn vader en vliegt steeds hoger, waarna hij neerstort in de Egeïsche Zee. Bij Mt. Olympus zal je neerkomen in een waterbak.

Ook zal het waterpark uitbreiden met een kinderzone. Deze zone zal bestaan uit waterspeeltuigen en tien kleine glijbanen.

 

Bron en foto’s: Mt. Olympus