Energylandia stelt opening themagebied Sweet Valley uit tot 2024

Energylandia zal het nieuwe themagebied Sweet Valley pas in 2024 openen, dat vertelde het park onlangs in een reactie op een vraag op haar sociale mediakanalen. Het gebied, met daarin twee achtbanen en tal van andere attracties, was oorspronkelijk aangekondigd voor 2022.

 

Het blijft wachten op de opening van het nieuwe themagebied Sweet Valley in Energylandia. Het park kondigde dit gebied in 2021 al aan als grote nieuwigheid voor 2022, maar momenteel zijn de werkzaamheden nog steeds niet afgerond. De oorzaak hiervan is voorlopig niet bekend. Op een vraag op haar instagram kanaal van iemand die naar de opening vroeg, antwoordde het park onlangs dat het zal openen in 2024. Meer nieuws zou binnenkort bekendgemaakt worden.

 

Sweet Valley

In Sweet Valley zal je rondlopen in een snoepjeswereld. De grote blikvanger wordt de achtbaan Choco Chip Creek. Deze achtbaan komt uit de stallen van Vekoma en is van het type Mine Train. De baan heeft een hoogte van 16,5 meter en een lengte van 1.200 meter. De trein zal een maximumsnelheid bereiken van 55km/u.

De tweede achtbaan van het gebied, tevens de 19de achtbaan van het park, wordt Honey Harbour. Deze baan is eveneens van Vekoma en van het type Junior Coaster. Honey Harbour wordt 11,7 meter hoog, 254 meter lang en bereikt een snelheid van 46 km/u.

Eén van de andere nieuwe attracties wordt de kopjesmolen Tea and Treats, nog een andere wordt een dubbeldek draaimolen met de naam Candy Carousel. Verder komt er een Crazy Barn-attractie met de naam Crazy Barn en Choco Valley Mini Tour wordt dan weer een bootvaartje. Bij Lollypop Farm maak je een ritje over de boerderij in een tractor en kan je rondjes draaien in de draaimolen Tree Grove.

 

Bron en foto: Energylandia, Themapark Magic