Holiday Park stelt opening Smurfen attractie uit met een jaar

Het Duitse Plopsa-park Holiday Park zou volgend jaar een nieuwe Smurfen-darkride openen, maar stelt dit nu uit naar 2025. Vorig jaar sloot hiervoor de oude darkride Burg Falkenstein, die sinds 1987 in het park te vinden was.

 

Holiday Park maakte bekend, via een nieuw bordje aan de ingang van de toekomstige darkride Die Schlümpfe, dat de nieuwe attractie niet in 2024 maar in 2025 zal openen. Een precieze reden voor het uitstel is niet bekend. Mogelijk is het mede een gevolg van de directiewissel bij de Plopsa-groep, of zijn, zoals bij meerdere nieuwe projecten, problemen met leveringen.

 

Grote investeringen

Naast de nieuwe attractie voor de Smurfen investeert men in Holiday Park de komende jaren in totaal ruim 65 miljoen euro. Het investeringsplan omvat een hotel in Maya de Bij-stijl, een zwembad en een nieuw themagebied met een achtbaan voor het seizoen 2025. Dit laatste gebied zal in het teken staan van het muziekfestival Tommorowland. Of deze projecten nu ook vertraging oplopen, is af te wachten.

 

Nieuwe waterspeelplaats

Dit jaar opende het park nog een nieuwe waterspeelplaats. Deze zone staat in het teken van de tekenfilmfiguren van Super Wings. Personages Jett, Donnie, Dizzy en Jerome kregen elk een glijbaan op hun naam.

 

Bron en foto’s: Holiday Park