Fuji-Q Highland opent nieuwe achtbaan Zokkon

In het Japanse pretpark Fuji-Q Highland werd onlangs de nieuwe achtbaan Zokkon geopend. Het park ging voor deze baan in zee met Intamin Amusement Rides. Het gaat om een zogenaamde Bike Coaster, waarbij de trein zitjes heeft in de vorm van motors.

 

Met Zokkon opende Fuji-Q Highland een Multi Launch Coaster van Intamin Amusement Rides. De trein is ontworpen met motors als zitjes. In tegenstelling tot andere Family Launch Coasters van deze fabrikant, of andere Bike Coasters van andere fabrikanten, maakt men geen gebruik van stradled seating. Je neemt namelijk plaats op een normale zitplaats.

 

Zokkon is een achtbaan van 24 meter hoog, 1200 meter lang en ze behaalt een snelheid van 73 km/u. De trein wordt aangedreven door een LSM lancering, het treintje wordt tijdens de rit meermaals gelanceerd. Alhoewel de tracklengte 1300 meter bedraagt, legt het treintje tijdens een rondje meer dan 1300 meter af. Dit doordat er een spike in de baan verwerkt zit waarop de tweede lancering plaatsvindt. Op die manier leg je ook een stukje achterwaarts af.

 

Bronnen: Fuji Q Highland, RCDB, Intamin

Foto’s: Fuji Q Highland