Fotoalbum: West-Amerika trip: Glenwood Caverns Adventure Park – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Glenwood Caverns Adventure Park is in de pretparkwereld vooral bekend geworden met de bouw van Defiance, een Euro-Fighter met een custom lay-out, gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De baan werd niet bekend omwille van de statistieken, maar door haar zeer unieke ligging op de rand van de gigantische berg waarop het pretpark gelegen is. Dit levert dan uiteraard ook indrukwekkende beelden op.

Ik kende het parkje van naam al wel voor de bouw van Defiance, maar het leek me vooral een duur park te zijn voor wat er stond. Door de nieuwe achtbaan kwamen er plots veel meer pretparkfans langs en hoorde ik ook verschillende positieve reviews over het park. Ik was dan ook benieuwd naar wat ik moest verwachten van dit park.

Ik moet zeggen dat ik erg positief verrast was tijdens mijn bezoek. De toevoeging van Defiance is echt wel de juiste investering geweest. Een achtbaan die je al van beneden in het dorp ziet staan en die reguliere bezoekers en pretparkfans aantrekken naar de hoge berg.

Meestal betaal je bij dergelijke toeristische attracties eerst geld om via de lift naar boven te kunnen en daarna betaal je per attractie. De prijzen zijn dan meestal astronomisch door de bijzondere locatie. Hier is er gekozen voor een all-in formule die eigenlijk echt wel de moeite waard is. Er staan boven toch best veel attracties en het uitzicht is prachtig.

Naast de drie achtbanen is er ook nog een best goede alpine coaster terug te vinden die ondanks de funny breaks toch een zeer fijne rit oplevert! Als je weet dat alpine coasters in Amerika meestal al rond de 20 dollar kosten, en voor een looping coaster al makkelijk 10 tot 15 dollar gevraagd kan worden, dan haal je de toegangsprijs er dus snel uit. Zeker omdat je op deze manier ook meer kan doen dan alleen de achtbanen.

Zeker de Giant Canyon Swing is erg de moeite. Deze ligt helemaal aan de rand van de berg en zwenkt over de rand heen en weer. Het laat de bezoekers op duizelingwekkende hoogte vliegen. Ik was er meer van onder de indruk dan ik zelf had verwacht! Andere attracties die echt zeer de moeite zijn, zijn onder andere de twee rondleidingen door de grotten. Wij hebben wegens tijdsgebrek enkel de rondleiding gedaan van de grot bovenaan de berg, dit was de ‘kleine’ grot, maar dit leverde toch al snel een interessante en grappige toer op van 40 minuten.