American Heartland wordt een twee miljard kostend nieuw pretparkresort in Oklahoma

Aan de legendarische Route 66 wordt de komende jaren het American Heartland Theme Park and Resort gebouwd. Het project, dat meer dan $ 2 miljard zal kosten, zal naar alle verwachting in 2026 openen in het noordoosten van Oklahoma. American Heartland Theme Park and Resort biedt een unieke bezoekerservaring die kan wedijveren met de beste vakantiebestemmingen ter wereld. In in totaal 6 themagebieden beleven bezoekers de geschiedenis van Amerika op een nieuwe manier.

 

American Heartland wordt gebouwd op een stuk van 1.000 hectare waarvan het themapark 125 hectare zal beslaan, vergelijkbaar met de grootte van het Magic Kingdom® Theme Park en Disneyland® Park. Het park zal een Americana-thema hebben met een verscheidenheid aan vermakelijke attracties, liveshows, gezinsattracties, waterattracties en horeca van restaurantkwaliteit. In een eerste nieuwsbericht zien we alvast drie achtbanen, waarvan een grote uit hout gebouwd is.

Aangrenzend komt het 800 hectare grote Three Ponies RV Park and Campground, ontworpen door de architecten ADG Blatt uit Oklahoma. Dit wordt de grootste camping in het midden van de Verenigde Staten met 750 camperplaatsen en 300 hutten, evenals andere voorzieningen.

 

 

Topontwerpers

Onder leiding van uitvoerend producent Steve Hedrick bestaat het ontwerpteam uit ’s werelds beste ontwerpers van pretparken, waaronder meer dan 20 voormalige bouwers van Disney Parken en Walt Disney Imagineers. De ontwerpbureaus zijn THG, FORREC en Cuningham, wiens portfolio’s de meest vooraanstaande themaparkmerken ter wereld omvatten, waaronder Six Flags, Disney Parks en Universal Studios.

 

Een reis doorheen Amerika

American Heartland Theme Park and Resort is een gezinsvriendelijk park dat tijdloos plezier en grenzeloos avontuur belooft. Het themapark van 125 hectare biedt een verzameling van zes typisch Amerikaanse landen en neemt gasten mee op een reis door het beste van de Amerikaanse geschiedenis. Gezinnen zullen genieten van spannende attracties en shows terwijl ze Great Plains, Bayou Bay, Big Timber Falls, Stony Point Harbor, Liberty Village en Electropolis kunnen ontdekken. Het project omvat ook een hotel met 300 kamers en een modern overdekt waterpark.