Fotoalbum: fête foraine de Grenay 5 de Loos – augustus 2023

Op 14 augustus brachten themeparkfreaks Laura en Lennert een bezoekje aan de fête foraine de Grenay 5 de Loos. Dit deden ze tijdens een trip naar onder andere Le Fleury, de kermis van Cambrai en Loos Parc. De kermis gaat door in Grenay van 12 tot 21 augustus 2023.

 

Volgens Coaster Count stond er één achtbaan op de kermis. Dit was Dragon Wagon, een powered achtbaantje. Lennert had deze al gedaan, maar ik nog niet. Ik maakte dus alleen een ritje. Dit was echter geen kort ritje, maar een rit van zeker 2 minuten. De achtbaan maakte zowel voorwaarts als achterwaarts rondjes.

We waren eigenlijk van plan om gewoon hit and run te doen, maar gelukkig besloten we de volledige kermis eens af te wandelen. We stootten namelijk op een heel zeldzaam achtbaantje, genaamd Disney Train. De baan was nog niet geregistreerd bij de kermis. Ik vroeg aan de eigenaar of we een rondje mochten maken en zei dat we coasterfans waren. De eigenaar vond het geen probleem en liet ons zelfs gratis op de achtbaan. Disney Train is een powered coaster. De theming van de baan kwam niet overeen met de foto’s op Coaster Count, dus ik vroeg de eigenaar hiernaar. Hij wist me te vertellen dat dit de oude versie was en de achtbaan nu Toy Express heet, maar niet voor lang meer. Hij is namelijk van plan om de achtbaan opnieuw in een ander jasje te stoppen.

Op de kermis zijn er nog attracties van het type grootvermaak te vinden zoals een Break Dance, XXL Ranger, Funhouse, Polyp, Tripride enzovoort. Geniet van de foto’s!